Over WIT

WIT is hét online beheersysteem voor organisaties met een onderhoudsverplichting aan het water of de waterbodem. Deze online applicatie geeft overzicht en inzicht in het volledige baggerproces: in het veld én op kantoor.

De basis: één centrale database
WIT bestaat uit vijf modules: Meting, Meerjarenplanning, Data, Uitvoering en Waterpaspoort. Alle WIT-modules maken gebruik van dezelfde database. De zichtbare data verschilt per module en zorgt ervoor dat alleen relevante informatie wordt getoond: lekker overzichtelijk! Doordat alle WIT-modules vanuit dezelfde database werken, is het eenvoudig om een module aan en uit te zetten.

WIT voor het volledige baggerproces
WIT ondersteunt het complete baggerproces: vanaf planning tot uitvoering en alle stappen daartussen. De benodigde modules worden gecombineerd tot een softwarepakket dat voor jouw organisatie het beste werkt.

Plannen
Een meerjarenplanning maken en prioriteiten bepalen op basis van metingen, de legger en kwaliteitseisen.

Voorbereiden
Overzichtelijke voorbereiding van aanbestedingen en bestekken door inzicht in de actuele data.

Uitvoeren
Alle actuele projectinformatie bijgehouden op één plek voor toezichthouder, aannemer en opdrachtgever.

Monitoren
Altijd inzicht in de onderhoudstoestand van uw watersysteem op basis van kwalitatief goede data.

WIT voor het volledige baggerproces

Het systeem achter WIT
WIT is een mobiele applicatie die werkt in alle veelgebruikte webbrowsers. Er wordt geen software op de pc geïnstalleerd. Voor gebruik in het veld is een Android-app beschikbaar. Doordat WIT een online systeem is met één centrale database, werken alle gebruikers altijd met de meest actuele data. Deze database wordt gehost in Nederland. Door dagelijkse back-ups garanderen we de beschikbaarheid van uw data. We besteden veel aandacht aan de doorontwikkeling en het gebruiksgemak van WIT. Deze ontwikkelingen worden mede gestuurd door de wensen vanuit de gebruikers. WIT wordt elke dag een stukje beter. Hulp nodig? Onze helpdesk staat op kantoordagen voor u klaar.

Inzicht in data
In WIT wordt sinds 2007 kwalitatief hoogwaardige data opgeslagen over watergangen door heel Nederland. Hierdoor is een  database opgebouwd met informatie van een groot deel van de Nederlandse waterbodem. Dat biedt kansen: door deze data inzichtelijk te maken en te analyseren, kunnen we grote stappen maken in het verbeteren van de kwaliteit van het Nederlandse watersysteem. We zien verbanden, oorzaken en gevolgen steeds helderder. Dit helpt ook u met het behalen van uw doelstellingen.

Meer weten?
Benieuwd hoe WIT in uw organisatie gebruikt kan worden?

a